Veel courgettes in de moestuin, na de gevulde versie, de courgettesoep en de gegrilde courgettes, zocht ik een nieuw recept om ze in te verwerken. Via koolhydraatarmrecept.nl vond ik een recept voor courgettebrood. Ik paste het wat aan, en het gaf een geslaagd resultaat.

Ingrediënten:
200gr geraspte courgette
30gr ui
4 eieren
75gr kruidenkaas (ik gebruikte de lactosevrije variant van L-minus)
100ml kokosolie
200gr amandelmeel
1 eetlepel kokosmeel
50gr lijnzaad
1 theelepel groentenbouillonpoeder
1 theelepel bakpoeder
Italiaanse kruiden
pompoenpitten

Bereiding:
Het grootste werk heb je al gehad, namelijk het verzamelen van alle ingrediënten, de bereiding is heel eenvoudig. Rasp de courgette en snipper de ui fijn. Meng alle ‘natte’ ingrediënten: courgette, ui, eieren, kruidenkaas en de kokosolie.
Voeg dan vervolgens het amandelmeel, het kokosmeel, het lijnzaad, de bouillon en de bakpoeder toe. De Italiaanse kruiden kan je naargelang je eigen voorkeur toevoegen. Heb je het liever wat pittiger, dan doe je er uiteraard meer in.
Meng alles heel goed, vooraleer je het in een vorm doet. Ik gebruikte zelf een rechthoekige vorm van 25 cm op 10 cm.
Wanneer het mengsel in de vorm is, kan je ze afwerken met pompoenpitten.
Plaats je gevulde vorm in de oven (heteluchtoven 50 minuten op 175graden)

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s