Hej Hej

De start van het nieuwe schooljaar is in zicht en dat nodigt uit voor ontbijt- en lunchbox ideetjes.  Ik maakte héérlijke speltpannenkoekjes.   Mijn 2 jarige zoon Mads verslond 3 pannenkoekjes met de nodige portie besjes.

Ik ben van plan om dit receptje regelmatig te maken.  Het is simpel en als je ’s avond tijd hebt, kan je ze al bakken zodat ze ’s morgens op de ontbijttafel kunnen of  in de lunchbox.  Tip die ik geef: het is een vochtiger beslag dus je moet de pannenkoekjes op een laag vuur langer laten bakken.  Als je ziet dat de randjes van je pannenkoek mooi gebakken zijn, keer ik ze om en laat ik ze nog rustig doorbakken.  Dus toch anders dan de gewone pannenkoeken, maar het kan ook niet anders gezien er banaan, bessen, eieren… inzitten.  Met geduld en liefde bak je dan ook een super gezond ontbijt of 4uurtje.

Nu het recept en bakken maar!

Ingrediënten

  • 50 gr speltmeel (je kan ook amandelmeel gebruiken)
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 75 gr blauwe bessen
  • 1 theelepel cacao (ik gebruik biologische raw cacao, zit boordevol anti-oxidanten)
  • scheutje olijfolie of kokosolie

Bereiding

Simpeler kan niet! Je voegt het meel, eieren, cacao, banaan en bessen in een maatbeker en mixt het geheel.  Je hebt dan een mooi homogeen maar dikker beslag.  Dus als je bakt, neem dan niet teveel beslag.  Ik maakte een 10 tal pannenkoekjes.

Laat het smaken!

Dit recept vond ik op http://www.goedetengezondleven.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s