Varför…..

Ik heb gewikt en gewogen…. Is dit iets voor op de blog?  Onze uitstap naar Stockholm kreeg een bittere nasmaak.

Na een bezoek aan Gamla Stan, ging het naar Drottinggatan…. En daar liep het mis… Twee winkels van ons verwijderd reed een truck in op Åhlens.  Het enige wat we konden doen, was rennen en nog eens rennen…. Chaos, overal angstige mensen, gemaskerde politie met vuurwapens, de geur van brand, de hysterie…

Het roept bij mezelf verdriet, kwaadheid en machteloosheid op. Want een 7jarige moet niet rennen voor haar leven, moet niet geconfronteerd worden met massa hysterie, vuurwapens…. en ’s nachts wakker worden met buikpijn.  Een weerloze baby moet dit onbewust allemaal ondergaan…. En toch… gebeurt het.

Alles krijgt na verloop van tijd zijn plaats, gevoelens vervagen… maar voor slachtoffers en nabestaanden is dit een blijvend hels gevoel. Mijn gedachten gaan naar hen uit.

Ik wil jullie de mooie plekjes van Stockholm niet ontzeggen, dus daarom wat foto’s. Stockholm heeft dit niet gewild. En ja, het is iets voor de blog… want terrorisme moet niet doodgezwegen worden. En laten we vooral niet onverschillig worden voor wat er om ons heen gebeurt.

Pojken heeft ons meer dan geluk gebracht…

2 reacties op ‘Varför…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s