Workshop: creatief lentestuk

Jocelyn Vangeel, de enthousiaste eigenares van de Pluktuin in Kortessem, werd door de gemeente Opglabbeek uitgenodigd voor een creatieve workshop, het maken van een lentestuk.

Zij zorgde voor alle benodigdheden, van de basis voor het stuk, tot de afwerking. Alles stond bij aankomst, netjes uitgestald voor elke deelneemster.

Samen met 8 andere creatievelingen, kreeg ik stap voor stap uitgelegd hoe we best te werk konden gaan. Ieder kon op zijn eigen tempo en naar eigen goeddunken haar lentestuk vormgeven. Daarbij stond Jocelyn steeds met advies klaar indien gewenst.
We omwikkelden een piepschuimenvorm met mos en droge grassen (de naam hiervan weet ik echt niet meer) en zetten alles vast met ijzerdraad en krammen. Vanaf toen werden echt de creatieve breinen in werking gezet. We plakten (met een lijmpistool) eitjes, pluimpjes, houten versieringen, pipetjes omwikkeld met mos, waar dan weer een verse snijbloem inkwam, enz. Nota aan mezelf: lijm van het lijmpistool is echt heeeeeel heet…#brandblaar

Het was een erg gezellige avond, met verschillende en stuk voor stuk mooie resultaten. Voor wie ook interesse heeft om met bloemen en andere materialen aan de slag te gaan om zelf een mooi bloemstuk te maken, kijk eens op http://www.de-pluktuin.be/creatieve-workshop-de-pluktuin/.

IMG_9260IMG_9256IMG_9258IMG_9265IMG_9267IMG_9270

Een reactie op “Workshop: creatief lentestuk

  1. Wat een compliment als een creatief bijtje zoals Viviane zo’n leuke blog schrijft over de creatieve pluktuinworkshops. Het geeft me inspiratie om weer creatieve ideeën uit te werken en ik hoop weer vele enthousiaste dames te verwelkomen.
    ps kusje van de juf op de brandblaar. 🙂
    Groetjes van Jocelyne

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s