Weekmenu

Een paar weekjes geleden las ik de blog van Mme ZsaZsa over het maken van een weekmenu.  Nu ik opnieuw gestart ben met werken en om de drukte voor te zijn, is het maken van een weekmenu wel een aanrader.

Alleen al het bovenhalen van de kookboeken is een reden op zich. Nu kook ik sowieso dagelijks vers, maar het kan geen kwaad om eens te variëren. Verdere inspiratie vind je natuurlijk op Pinterest en  Mme ZsaZsa heeft ook een facebookgroep ‘Het weekmenu Van’.  Hier kan je je menu posten en eventuele recepten eraan linken.  Op http://www.madamezsazsa.blogspot.com. kan je ook haar leuke weekmenukalender gratis printen.

De voorbije twee weken heb ik het weekmenu getest.  Mijn grootste voordeel is dat het rust met zich meebrengt. Niet nodeloos nadenken over wat ik ’s avonds ga klaarmaken.  De rust hebben dat alles in huis is, dus niet in volle rush nog naar de winkel gaan!  ’s Zaterdags boodschappen doen en zoveel mogelijk al in huis hebben.  Ik werk ook veel met diepvriesgroenten, alleen maar een voordeel.  Hoe snel zijn verse groenten niet meer lekker…  En je hebt altijd groenten in huis, een must in ons gezin.  Vlees wordt ingevroren en zalm, kabeljauw, fishsticks en scampi’s koop ik altijd uit de diepvries. Op woensdag bevoorraden we ons nog eens met verse groenten en fruit.

Wat me opviel bij de weekmenu’s op FB was dat er veel  mensen een soepdag inlassen. Ik heb dit onmiddellijk op zondag ingepland.  Want zondagavond is ook weer zo’n rush avond… Ook lekker en gemakkelijk op zondag: croque monsiers, kaasschotel of eens frietjes van de frituur.  We eten standaard één keer per week vis, dus dat is ook snel ingevuld en dan nog een veggie avond.  Donderdag is één van de drukste dagen dus dan is het steevast spaghetti bolognese.  Spaghettisaus van Moeke?, vraagt Rosalie. Ja ja, want die van mij lust je niet!

Ik deel mijn weekmenu met jullie.  Laat zeker weten aan ietsvanons weten welk weekmenu bij jullie werkt.

 

 

 

Een reactie op “Weekmenu

  1. Wij plannen ook sinds kort onze maaltijden met de leuke weekmenu’s van Mme Zsazsa en … het werkt echt! Het geeft wat rust en houvast in onze turbulente werkweken!
    Nog een lekkere en vooral snelle kooktip: stoof een ajuin en wat look, bak kippengehakt aan, voeg diepvries spinazie toe en serveer met spirelli pasta! The kids will love it!!

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s